Endive i kycklinggrytan.

Endive håller formen och håller formen och behåller sin karakteristiska smak i grytor.

Ingredienser

  • Ca 700 g kycklingfiléer bröst eller lår
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 6-8 st charlottenlökar
  • 1+1 msk olja
  • 1 smulad hönbuljongtärning
  • 16-20 st torkade aprikoser
  • 2-3 st endiver delade i klyftor
  • 1½ dl pressad apelsin
  • Garnering
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk strimlad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela, salta och peppra kycklingen. Skala och dela löken. Bryn kycklingbitarna och löken i hälften av oljan på medelstark värme så att de får vacker färg, det tar ca 3 min.
    2. Smula över buljongtärningen och rör om.
    3. Tillsätt aprikoserna och stek 3-5 min under lock, rör om då och då.
    4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Lägg i endiveklyftorna och stek dem tills de är guldgula, ca 2 min på varje sida. Lägg över dem i kycklinggrytan. Ringla över apelsinsaften och låt alltsammans sjuda ca 10-15 min under lock. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
    5. Garnera med finrivet apelsinskal och persilja.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben