Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
Min Svärmor brukar bjuda på den här rätten när vi kommer på besök på vardagarna. En fyllande och god holländsk husmanskost-rätt.
Förvärm ugnen till 200 °C. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter. Skär bort den hårda biten på Endiverna och eventuellt några ytterblad, dela varje endiv på längden. Koka sen endiverna i lätt saltat vatten i ca 3 minuter och lyft sen ut endiverna och låt dom svalna. Under tiden så gör mos av potatisarna och blanda i mjölk och senap, salt och peppar efter smak. Lägg i potatismoset i en smörad ugnsform och fördela allt jämnt.. Ta en skiva ost och en skiva skinka och rulla in varje endiv-halva i en ost-skink platta. Lägg rullarna tätt ovanpå potatismoset och sen in i ugnen ca 25 minuter. Servera med en grönsallad och ett glas vitt vin eller en torr cider.