Engelsk russinkaka

Annorlunda kaka med bittermandel och citron. Den behöver även stå till sig några dagar innan man skär i den.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 300 g russin
  • 4 dl mjöl
  • 5 rivna bittermandlar
  • 2 tsk kanel
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • Ev ½ dl konjak (smaksak, föredrar utan)
  • Instruktioner

    Rör matfett och socker pösigt. Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Blanda russinen med lite mjöl och rör ner dem tillsammans med mandel, kanel och citronskal. Rör till sist i mjölet blandat med bakpulver. Sätt ev till lite konjak. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 2 liter. Grädda kakan och låt den svalna under formen. Skär inte i kakan förrän efter 4-5 dagar.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben