English Scones

Serverar: 6 portioner

Enkelt o fort

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Till pensling
  • 2 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. 2. Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet.
    3. 3. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
    4. 4. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
    5. 5. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.
    6. 6. Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
    7. Förslag på variationer: 1. Tillsätt 1 matsked kanel och 2 matskedar socker i degen. 2. En halv deciliter korinter i degen är inte så dumt. 3. Lite hackad blockchoklad och mandel så blir det festscones. 4. En deciliter riven lagrad ost i degen och du får ostscones.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    90Linnea 27 mars 2008

    Så otroligt gott recept på engelska scones! Glöm inte att det måste ätas till te...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben