Enkel chokladtårta

Serverar: 1 portioner

en mycket god chokladtårta och så lätt att göra

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 200 g choklad, mörk, hackad
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 3 ägg, vispade
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Chokladmousse, 4 port, tillagas som det står på paketet
  • Topping
  • 50-100 g choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och bröa en form.
    3. Vispa smör och socker fluffigt.
    4. Blanda kakaon med lite varmt vatten, ca 1 tsk eller 2, och rör till en jämn smet.
    5. Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket.
    6. Häll smeten i formen, grädda den mitt i ugnen ca 35-40 min.
    7. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.
    8. Under tiden kakan gräddas så gör i ordning chokladmoussen och ställ den i kylen.
    9. Låt kakan svalna ordentligt innan den delas i 2 delar.
    10. Bred på moussen på den kalla botten och lägg på locket.
    11. Smält chokladen som ska vara på tårtan och bred på den ovanpå och låt stelna.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    1
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (5)

    anneliefrejas 28 december 2009

    Detta är min snart 15-åriga dotters favorittårta som jag ska få äran att äta på hennes födelsedagskalas om några dagar. // Förväntansfull mamma :-)

    bevakning 30 mars 2010

    Hej Memmamus. Är det vanlig chokladpudding du menar med chokladmousse??? Ska göra denna på långfredag så jag behöver svar snart, tack.

    bevakning 8 april 2010

    Den blev jätte god men ett stort minus var att den var väldigt svår att skära, i och med choklad toppingen.

    lalle87 18 januari 2011

    ska laga den till min sons födelsedag den 9/4 =)

    EmsT 24 juli 2011

    Tårtan var helt okej! Men förstår inte hur du tänkte när man bara ska använda 50-100g choklad som topping. Det blev alldeles för lite och jag var tvungen att hitta på något, så vispade upp mer chokladmousse och hedde på det. Lite vanilj i smeten skulle inte heller skada och ett bra tips är att lägga bananskivor emellan (supergott).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben