Enkel fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

En matig och lättlagad middagsgryta.

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri fiskfilé, t ex gös eller lax
  • ca 300 g delikatesspotatis
  • 3 msk konc. hummerfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g frysta, tinade sugarsnaps
  • ca 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • ½ dl hackad dill + några vippor till garnering
  • 1 citron
  • 1 krm pepparmix
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisen, men spara kokvattnet i kastrullen. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen under lock 5-6 minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt. Tillsätt hackad dill och 1 krm pepparmix. Garnera med dillvippor
    2. Servera grytan med bröd och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben