Enkel fisk- och skaldjursgryta

Serverar: 4 portioner

Fiskgryta med kräftstjärtar, potatis, sugarsnaps.

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri fiskfilé, t ex gös eller lax
  • Ca 300 g delikatesspotatis
  • 3 msk konc. hummerfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g frysta tinade sugarsnaps
  • Ca 100 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • 1 krm pepparmix
  • ½ dl hackad dill + vippor till garnering
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den mjuk under lock i 3 dl vatten. Ta upp potatisarna, men spara kokvattnet i kastrullen.
    2. Häll i hummerfond och crème fraiche i potatisvattnet.
    3. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Låt sjuda i såsen, under lock 5-6 minuter tills fisken är klar. Blanda ner sugarsnaps, kräftstjärtar eller räkor. Tillsätt den kokta potatisen. Låt alltsammans bli varmt.
    4. Tillsätt hackad dill och pepparmix. Garnera med dillvippor.
    5. Servera grytan med bröd och citronklyftor.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben