Lätt att variera, sköter sig själv. Det går bra att bara ha färska eller bara konserverade champinjoner.
Ingredienser
500 g grytbitar (fläsk eller nöt)
200 g färska champinjoner
400 g konserverade champinjoner (1 burk)
2-3 morötter
1 stor gul lök
Smör/olja till stekning
1 msk soya
6 svartpepparkorn
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
8-12 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
3 msk vetemjöl eller majsmjöl
Instruktioner
- Dela eventuellt större grytbitar i mindre bitar och stek på hög värme i en panna tills de fått stekyta.
- Lägg i grytan tillsammans med burkchampinjonerna, kryddorna, buljongtärningarna och merparten av vattnet.
- Koka på medelvärme i ca 1½-2 timmar.
Häll eventuellt på mer vatten under denna tiden så det inte kokar torrt.
- Skala och skär löken i klyftor, stek tills den blir mjuk, lägg sedan i grytan och låt koka med.
- Skölj/rensa de färska champinjonerna ,skiva och stek, lägg i grytan och låt koka med.
- Skala morötterna och skär i slantar, lägg i grytan och låt koka med när 20-30 minuter återstår.
- När allt kokat ca 1 ½ - 2 timmar: Häll i matlagningsgrädden, soyan och red av med mjölet till önskad tjocklek.
- Späd med mer vatten och red av ifall ni vill ha mer sås.
- Servera med någon form av potatis.
Liknande recept
Kommentarer (2)
hej! Matlagningsgrädden finns inte med i receptlistan!! /Jennie
Köttgryta