Enkel korvgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel men god och vacker korvgryta. Snabbt lagat en vardag eller mer varsamt när man har tid.

Ingredienser

  • 400-600 g köttrik korv
  • 1 stor gul lök
  • 2 paprikor (gärna en gul och en röd om du har)
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 - 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 näve färsk bladspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Om du har hyggligt med tid: Strimla löken fint och låt den mjukna på svag värme i panna med lite rapsolja och lite salt. Under tiden, skär korven i kuber och peppra den lite (beroende på smak och styrka i själva korven). När löken har blivit mjuk och glansig, ta upp den ur pannan och lägg åt sidan så länge. Upp med temperaturen på plattan och i med matfett (typ flytande eller riktigt smör). När det fräser en del har du i korvbitarna. Fräs så det blir fin stekyta, sänk sedan temperaturen lite (3/4) och lägg tillbaka löken. Tillsätt matlagningsvinet och låt det puttra. Skär paprikorna i bitar och lägg ner dem i pannan. Strimla bladspenaten lätt, fräs den hastigt på hög värme i en annan kastrull (med lite olja) och lägg sedan ned det i pannan med resten. Rör runt. Blanda i crème fraiche och tomatpuré. Få upp det till puttringsläge igen och låt det puttra i 5 minuter eller så. Smaka av med salt och krydda sedan med örtkryddor (har du färska örter så för all del). Alternativt så kan du strunta i ört-vägen och köra lite sambal oelek och stark paprika (om du har starkare korvar så kan det vara att föredra). Grytan går bra att servera med potatis, ris eller pasta (eller kanske bara en schysst bönsallad?).
    2. Har du lite tid? Sätt på pannan på 4/5 värme. Skär korvkuber och dumpa i pannan. Strimla löken och låt den komma efter (se till att röra emellanåt så du inte bränner löken). Dela paprikorna i bitar och ner med den också. Häll i vinet och låt det puttra. Strimla bladspenaten och ner i pannan med den. I med crème fraichen, tomatpurén. Låt puttra i några minuter, krydda med det som finns till hands (örtkryddor t.ex.). Servera med din snabbaste pasta!

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    albyhasse 8 februari 2012

    En kanon god gryta trots att den är snabblagad

    Relaterade Artiklar

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben