Enkel korvgryta med rotfrukter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Halvfabrikat är bra för heltidsarbetande.

Ingredienser

  • 500 g rotfrukter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • 300-500 g falukorv
  • 6 potatisar
  • 8-10 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka potatis. Använd med fördel färdigfrysta rotfrukter eller om du har färska rotfrukter ansa och skär i mindre bitar. Skär falukorven i skivor och småbitar. Fräs korv och rotfrukter i margarinet späd med vattnet och tillsätt buljongtärningen, potatisen och kryddpepparkornen. Låt koka under lock, ca 20 minuter (tills potatisen känns mjuk).
    2. Servera grytan med god senap till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    bjuranna 1 september 2008

    Snabb, god och enkel! Perfekt vardagsmat. Riktig smalmat om man tar mager korv och mindre margarin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben