Enkel kycklinggryta med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En väldigt enkel kycklinggryta som man kan smaksätta efter sina egna smaklökar.

Ingredienser

  • 6-8 tunna kycklingfiléer
  • ½ röd paprika
  • 1 liten burk delade champinjoner
  • 4 dl grädde (vispgrädde eller matlag. grädde)
  • Matlagningssoya
  • Salt
  • Peppar, ev. cayennepeppar
  • Jasmineris
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Har du inte hunnit tina kycklingfiléerna så lägg dem i en påse i en skål med varmt vatten 10 minuter.
    2. Häll upp 6 dl vatten i en kastrull och lägg i riset och 1 tsk salt. Sätt plattan på högsta värmen och slå ner lägsta när riset börjat koka. Locket på. Stäng av plattan efter 10 minuter och låt stå kvar på plattan med locket på.
    3. Strimla kycklingfiléerna till ca 2 cm breda bitar. Stek dem i smör och kryddor, 5 minuter på varje sida. Dela kycklingbitarna ännu en gång för att se att de är vita (färdigstekta) inuti.
    4. Strimla paprikabiten och häll av vattnet från champinjonerna. Häll i grädden, soyan och grönsakerna. (Soya bestämmer du själv vilken mängd).
    5. Tillsätt mer salt om det inte smakar så mycket, paprikan drar åt sig en del. Låt grytan puttra tills riset är klart.
    6. Servera kycklinggrytan med riset och tunna skivor gurka.
    7. Smaklig enkel måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben