Enkel kycklinggryta

Serverar: 10 portioner

Bra basrecept - Smaksättningen fixar du när ni ska äta. Går bra att frysa.

Ingredienser

  • 1 1/4 kg kycklingfiléer
  • smör-&rapsolja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter Matlagningsgrädde 15 %
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med peppar. Rör i soja, smulad buljongtärning och grädde.
    2. Vispa ut vetemjölet i lite vatten och rör ner i grytan. Låt allt koka ca 5 min.
    3. Låt grytan kallna. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.
    4. Förslag vid servering: Strö gärna över fetaost, svarta oliver och oregano eller rivet citronskal, hackad vitlök och persilja eller ingredienser efter egen smak.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben