Denna rätt gör vi ofta när vi inte har så gott om tid.
Och den går att variera; ersätt thai chilisås med t.ex ajvar relish, pepparrot, med vanlig chilisås och kryddor, med senap och örter etc. Möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som hindrar :)
Ingredienser
2 laxfiléer, skinnfria, helst tinade
2 dl crème fraiche, lätt
1 dl matlagningsgrädde, 7%
3-4 msk Thai Sweet Chilisås
Saft av ½ lime
Salt
Citronpeppar
Pepparmix
1 bit röd sötpaprika, hackad
Instruktioner
- Salta och peppra laxfiléerna på båda sidorna.
Rör ihop crème fraiche, matlagningsgrädden, thaisåsen och saften av limefrukten i en traktörpanna.
- Låt koka upp lätt på spisen. Smaka av, vill du ha starkare sås förstärk med mer thaisås, mildare tag lite mer creme fraiche . Tänk på att om du använder frysta laxfiléer så blir såsen något tunnare.
- När såsen är varm lägg i laxfiléerna. Låt småputtra tills du ser att laxfiléerna är genomkokta ca 5-10 min beroende på tjocklek. Om de är frysta får du räkna med dubbla koktiden.
- Strö över paprikahacket och servera direkt ur pannan.
- Garnera gärna också med en bit lime att pressa över rätten.
- Servera med ris eller bulgur, gärna fullkornsvarianter, blandat med broccolibuketter (låt de koka med de sista 5 min) och cocktailtomater.
Risoni är också ett mycket gott alternativ.
Liknande recept
Kommentarer (0)