Enkel laxgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god laxgratäng med mandelpotatis

Ingredienser

  • Ca 10 mandelpotatisar, större
  • Färsk lax, ca en halv filébit
  • ½ purjolök
  • 4 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 - 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Ev riven ost (typ västerbotten, herrgård)
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva mandelpotatisen. Koka upp grädde, mjölk, ½ tsk salt och svartpeppar. Sätt på ugnen 175 g. När gräddmjölken kokar sätt i mandelpotatisen och låt koka/sjuda 5-7 minuter. Smörj under tiden en ungsfast form.
    2. Skär laxen i tunna skivor och skiva purjolöken. När mandelpotatisen kokat klart börjar du med att lägga ett lager med potatis i botten på formen.
    3. Sedan fördelar du laxen, strö lite salt och några varv med vitpepparkvarn och sedan purjolök , ett lager mandelpotatis, lax, salt, vitpeppar och purjolök. Avsluta med ett lager med mandelpotatis, toppa ev med riven ost.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben