Enkel och god pajdeg

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 5 minuter

Det finns nog ingen pajdeg som är lättare och snabbare att göra än denna, plus att den är kanongod. Väldigt smulig men det tycker jag bara är gott. Behöver inte förgräddas.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält mattfettet i en kastrull. Ta av och blanda i mjölet (är det en efterrättspaj så tillsätt 1 dl socker) till en slät deg. Ta upp degen och lägg i pajformen och tryck ut till lagom tjocklek. Klar att fyllas med en massa gott. Ska inte förgräddas.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (1)

    Deskoj 13 oktober 2010

    Om man har det bråttom så är den här smidiga degen väldigt praktisk och enkel att göra. Den är kanske inte så nyttig, men svårt att misslyckas med, god blir den också, vilket föredras i mitt kök :)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben