Serverar: 4-6 portioner
Tid: 5 minuter
Det finns nog ingen pajdeg som är lättare och snabbare att göra än denna, plus att den är kanongod. Väldigt smulig men det tycker jag bara är gott. Behöver inte förgräddas.
Smält mattfettet i en kastrull. Ta av och blanda i mjölet (är det en efterrättspaj så tillsätt 1 dl socker) till en slät deg. Ta upp degen och lägg i pajformen och tryck ut till lagom tjocklek. Klar att fyllas med en massa gott. Ska inte förgräddas.
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Om man har det bråttom så är den här smidiga degen väldigt praktisk och enkel att göra. Den är kanske inte så nyttig, men svårt att misslyckas med, god blir den också, vilket föredras i mitt kök :)