Enkel paella

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Få ingredienser och gott!

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 tsk oliv el. rapsolja
  • 1 ½ dl långkornigt ris el. avoroioris (risottoris)
  • ½ g saffran
  • 3 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1-2 dl ärtor (frysta går bra)
  • 500 g räkor med skal (frysta, tinade går bra)
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm vit el. svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skiva champinjonerna.
    2. Fräs lök och champinjoner i oljan i en kastrull stor nog att rymma hela rätten. Rör ner ris och saffran. Späd med vattnet och smula i buljongtärningen. Låt det koka på svag värme under lock 15-17 min.
    3. Kärna ur och hacka paprikan. Lägg den och ärtorna i kastrullen och låt koka 3-5 min till.
    4. Skala räkorna och blanda ner dem i kastrullen, men låt dem inte koka. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben