Paella är en toppenrätt med flera olika proteinkällor.
Ett par av dem är från havet, vilket gör att du får i dig omega-3.
Ingredienser
2 dl avorioris
1 nät blåmusslor (ca 1 kg)
1 gul lök
2 msk olivolja
6 dl vatten (4 dl till riset och 2 dl till musselkoket)
1½ msk grönsaksfond
1 pressad vitlöksklyfta
1 g saffran
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl gröna ärter
1 burk hela tomater (400 g)
1 kg oskalade räkor
Instruktioner
- Rensa musslorna och släng de som är öppna.
Koka dem i en kastrull med 2 dl vatten samt lite salt och peppar tills de öppnat sig, ca 2 minuter. Släng de som inte har öppnat sig.
- Skala och hacka löken och fräs det tillsammans med riset i oljan i en wokpanna.
Slå på vattnet, fonden, pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna inkl. saffran.
Låt koka på svag värme under lock i 15 minuter.
- lägg i ärterna och tomaterna och koka i 5 minuter till.
Blanda sedan ner musslorna med skal samt skalade räkor i wokpannan och låt dem bli varma.
- Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...