Enkel paella

Serverar: 4 portioner

Paella är en toppenrätt med flera olika proteinkällor. Ett par av dem är från havet, vilket gör att du får i dig omega-3.

Ingredienser

  • 2 dl avorioris
  • 1 nät blåmusslor (ca 1 kg)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vatten (4 dl till riset och 2 dl till musselkoket)
  • 1½ msk grönsaksfond
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 kg oskalade räkor
  • Instruktioner

    1. Rensa musslorna och släng de som är öppna. Koka dem i en kastrull med 2 dl vatten samt lite salt och peppar tills de öppnat sig, ca 2 minuter. Släng de som inte har öppnat sig.
    2. Skala och hacka löken och fräs det tillsammans med riset i oljan i en wokpanna. Slå på vattnet, fonden, pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna inkl. saffran. Låt koka på svag värme under lock i 15 minuter.
    3. lägg i ärterna och tomaterna och koka i 5 minuter till. Blanda sedan ner musslorna med skal samt skalade räkor i wokpannan och låt dem bli varma.
    4. Servera genast.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben