Recept på enkel och klassisk efterrätt med grädde och fräsch matyoghurt.
Ingredienser
3 dl Arla Ko® vispgrädde
2 gelatinblad
½ dl råsocker
1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Till serveringen: Skivad frukt
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Rör tills de smält.
- Rör ner yoghurten. Häll smeten i 4 vattensköljda portionsformar.
Låt stelna i kyl minst 3 tim.
- Stjälp upp eller servera direkt ur formarna.
Servera med finskuren frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Unna dig en Panna Cotta!
Enkelt, fantastiskt gott och variationsmöjligheter i det oändliga. Pan...