Enkel rabarberkaka

Serverar: 10 portioner

Saftig, mjuk kaka med mandelmassa, rabarber och kardemumma.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 200 g riven mandelmassa
  • 200 g rabarber, skuren i små bitar
  • 1 msk potatismjöl
  • 75 g kallt smör
  • Servering
  • Vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen. Vänd ner den rivna mandelmassan. Häll smeten i formen.
    3. Blanda rabarberbitarna med potatismjölet. Strö rabarbern på smeten och hyvla över smöret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
    4. Servera kakan varm, ljummen eller kall tillsammans med vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben