Enkel rabarberkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Väldigt god kaka som är snabbgjord. Man kan utan problem byta ut rabarbern mot det mesta. Har gjort denna med blåbär, äpple/kanel, rabarber/hallon och lite annat smått och gott. Går även att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet till glutenfri mix.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1-1½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • E.v 1-2 tsk kanel
  • 250 g Kesella (neutral eller smaksatt)
  • 3 dl rabarber i bitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned i äggsmeten tillsammans med Kesella.
    2. Häll smeten i smord, bröad (eller teflon) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarber eller annan valfri frukt eller bär. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben