Väldigt god kaka som är snabbgjord. Man kan utan problem byta ut rabarbern mot det mesta. Har gjort denna med blåbär, äpple/kanel, rabarber/hallon och lite annat smått och gott.
Går även att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet till glutenfri mix.
Ingredienser
3 ägg
1-1½ dl socker
1 krm salt
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk malen kardemumma
E.v 1-2 tsk kanel
250 g Kesella (neutral eller smaksatt)
3 dl rabarber i bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Vispa ägg, socker och salt pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned i äggsmeten tillsammans med Kesella.
- Häll smeten i smord, bröad (eller teflon) form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Strö över rabarber eller annan valfri frukt eller bär.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)