Enkel tårtbotten

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel tårtbotten som inte blir kompakt utan som en köpt tårta.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst.Rör i mjöl och potatismjöl samt bakpulver. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Grädda i 160 g ca 35-40 min.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (3)

    mariba 11 september 2008

    Detta recept har jag fått av min mormor för många år sedan (fast med 2 tsk bakpulver) och det misslyckas aldrig! Blir hög och fin och fluffig.

    MammaLena 27 februari 2009

    Prövade detta recept för 14 dagar sedan och resultatet blev underbart. Ska baka minst 4 stycken av detta utmärkta recept ikväll. Har stort barnkalas imorgon.

    matupplevelse 22 januari 2012

    Den bästa tårtbotten som jag bakat!

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben