Serverar: 15-20 portioner
Tid: 20 minuter
Mycket lätt att baka, dessutom blir det gott! Mjölet kan man blanda som man vill. Jag brukar ta ca 1 dl havregryn i, det blir saftigare då.
Smält matfettet tillsätt vatten och vär till 37 grader, smula jästen i en bunke och häll på spadet. Blanda till jästen smält, tillsätt övriga ingredienser, så det blir en lagom deg, ej för fast. Häll upp i en smord långpanna och "klappa" ut degen helt. Skär i bitar, med en mjölad kniv. Låt jäsa i 30 min. grädda så brödet får fin färg c:a 20 min. i 225 grader. Ät och njut.
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Kreativ återanvändning
Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...
Det var första gången som jag bakade matbröd direkt i långpannan, men absolut inte den sista. La till 1 msk salt också. Tack för ett bra recept.
Barnen på mitt jobb gillade detta bröd.
Enkelt, snabbt och gott! Tack för ett bra recept!