Enkelt gott matbröd

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket lätt att baka, dessutom blir det gott! Mjölet kan man blanda som man vill. Jag brukar ta ca 1 dl havregryn i, det blir saftigare då.

Ingredienser

  • 50 g smör/margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 pkt jäst ej för söta degar
  • 0,25-½ dl sirap helst mörk
  • Anis
  • Fänkål
  • 1 kg blandat
  • Rågsikt
  • Kli
  • Havregryn
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält matfettet tillsätt vatten och vär till 37 grader, smula jästen i en bunke och häll på spadet. Blanda till jästen smält, tillsätt övriga ingredienser, så det blir en lagom deg, ej för fast. Häll upp i en smord långpanna och "klappa" ut degen helt. Skär i bitar, med en mjölad kniv. Låt jäsa i 30 min. grädda så brödet får fin färg c:a 20 min. i 225 grader. Ät och njut.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.4
    35 min
    2
    8
    4.2
    3 h
    4
    8

    Kommentarer (3)

    flabban 11 oktober 2008

    Det var första gången som jag bakade matbröd direkt i långpannan, men absolut inte den sista. La till 1 msk salt också. Tack för ett bra recept.

    wiklund73 18 november 2008

    Barnen på mitt jobb gillade detta bröd.

    BirgitN 31 juli 2010

    Enkelt, snabbt och gott! Tack för ett bra recept!

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben