Matbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Enkelt matbröd som smakar ljuvligt. Lätt att göra.

Ingredienser

  • 11 dl ljummet vatten
  • 100 gr jäst
  • 1 ½ - 2 msk salt
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl sirap
  • 2 kapsyler outspädd ättiksprit
  • 1 påse rågsikt
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare. Bred ut hela degen i en långpanna. Nagga med en gaffel. Låt jäsa ca 2 timmar på smord och mjölad plåt. Grädda i ugn 175 gr. I ca 40 min. Pensla det nybakta brödet med kallt vatten för att inte kanterna ska bli hårda. Dela brödet i ca fyra delar.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4
    1 h 30 min
    3
    5
    1 h 30 min
    18-24
    2

    Kommentarer (8)

    TweetyPie 26 februari 2008

    Jättegott bröd!!

    unodotter 16 juli 2008

    Supergott och bäst av allt : såå enkelt att baka.

    Maraya 1 oktober 2008

    Jätte gott och smidigt bröd, det kommer jag att göra flera gånger. Tack för ett bra recept =)

    Lillyblue 11 februari 2009

    Suverän bröd! jättegod och rekommenderas varmt! dock tror jag att det räckt med 1 liter vätska för jag fick lägga in lite mer rågsikt och vetemjöl special.

    Carriniz 10 mars 2009

    Tack så mycket för det goda receptet! Lätt att göra och jättegott, suveränt!

    hermana 8 juli 2009

    Gott och lättlagat. Gjorde halv sats i ugnsform istället för långpanna. Påminner om mormors hembakta när jag var liten, Tack!

    Lennart_58 9 november 2009

    Åhh ett sån´t gott bröd, 5p o ett stort tack.

    ingemar75 20 oktober 2010

    Jättegott, redan gjort detta två ggr, andra hade jag inte hel påse rågsikt, tog lite graham och rågmjöl som komplement.

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Kreativ återanvändning
    Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben