Enklaste och saftigaste ugnslaxen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Tveka inte för att det är majonnäs, smaken slår inte igenom men fisken blir fantastiskt mör och saftig! Variera det, lite dill, citronpeppar, komplettera med sparris, räkor, vad du gillar bäst. Jag brukar servera den med en couscous-sallad smaksatt med chili och lime.

Ingredienser

  • 1 laxsida urbenad
  • 1-2 dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper under.
    2. Salta och peppra lätt och bred sedan ut majonnäsen i ett ½ cm lager över hela laxen.
    3. Sätt in i ugnen i 200º ca 20-30 min. Ta ut den när majonnäsen smält ihop och det blivit lite färg på den.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben