Entrecotespett med tomatsalsa och sallad

Serverar: 4 portioner

Härligt med en grillkväll

Ingredienser

  • 500 g entrecote
  • ½ dl matolja
  • 1 msk mexikansk kryddblandning
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Salsa
  • 2 paprikor tärnade
  • 1 gul lök hackad
  • 1 morot tärnad
  • 1 grön chilifrukt sivad utan kärnor
  • 1 röd chilifrukt skivad utan kärnor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk sirap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Grön tabasco
  • Instruktioner

    1. Skär entrecoten i bitar. Trä upp entrecote på grillspett av trä. 2. Marinera grillspetten i en blandning av matolja, mexikansk kryddblandning och pressad vitlök. Låt spetten marinera minst 10 min före grillning. 3. SALSA: Fräs under tiden grönsakerna i matolja i ca 1 minut, salta och peppra. Tillsätt tomatkross, sirap och vinäger. Koka upp och låt koka sakta ca 10 minuter så att grönsakerna blir mjuka, smaka av med tabasco. Salsan är godast om den serveras kall och går att förvara i kylskåpet ca 4 dagar. 4. Grilla eller stek spetten ca 3-4 minuter på varje sida i en grillpanna eller i en stekpanna. Servera spetten med salsan och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben