Erikas chokladmuffins

Tid: 30 minuter

Jättegoda!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 200 g - 400 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret/margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
    2. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
    3. Hacka blockchokladen (spara lite till att ha ovan på muffinsarna) och blanda ner det i smeten. Häll ner smeten i stora muffinsformar. Häll resterande choklad på muffinsarna.
    4. Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben