Erikas moccarutor

Fantastiskt goda moccarutor utan ägg.

Ingredienser

  • Botten
  • 9 dl vetemjöl
  • 6 dl socker
  • 3 msk bakpulver
  • 3 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 150 g smält margarin
  • 6 dl varmt vatten
  • Glasyr
  • 3½ dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smält margarin
  • ½ dl kallt kaffe
  • Kokos eller strössel
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Smält margarinet och blanda det med vattnet. Rör ner det i de torra ingredienserna, blanda väl. Bred ut smeten i en längpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 25 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser och bred den över den färdigräddade varma kakan. Strö kokos över.
    3. Skär upp kakan i lagom stora rutor.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    Jansingen 13 juli 2014

    Bakade denna mjölk och äggfria botten i en mindre långpanna och hälften av ingredienserna. Blev toppenbra! Ska testa en annan topping i form kokostosca på havregrädde som lite variation till sonen. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben