Erikas goda kokoskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett väldigt uppskattat recept för hela familjen!

Ingredienser

  • 1 tsk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 msk olja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Sweet Chili Sauce, Santa Maria (lite kryddstark)
  • 400 ml kokosmjölk
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm skivor.
    2. Värm stekpanna. Häll i oljan i ett hörn av stekpannan och blanda ner kryddorna curry, kanel, ingefära och paprika i den varma stekpannan, rör om med oljan och koka i pannan en liten stund.
    3. Häll i kycklingen och stek i kryddorna och oljan i 10 min. tills de är genomstekta. Häll i vatten och fiskbuljong och Sweet Chilisås. Efterkoka 20 min.
    4. Häll på kokosmjölk och låt koka samman i 10 min. Provsmaka och tillsätt mera curry och ingefära för mer smak.
    5. Ju längre du kokar kycklingen desto mörare blir den.
    6. Servera med ris.
    7. Såsen blir jättegod. Om man vill kan man dubbla allt utom kycklingen så får extra mycket god sås. Det blir inte alls särskilt starkt. Tillsätt litet idealmjöl för att justera konsistensen på såsen.
    8. Lycka till!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5
    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben