Erikas kaloribomb

Serverar: 25 portioner

Underbara mjuksega kakor i långpanna.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 g smält smör
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 påse kokos
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och smör. Rör samman och häll smeten i smord, bröad långpanna. Grädda i 12–15 minuter. Blanda under tiden samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Ta ut kakan och bred glasyren över den. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1
    4.3
    1 h 30 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben