Escoffiers kall pepparrotssås

Tid: 15 minuter

Auguste Escoffiers recept på Suace Raifort - i princip rakt av. Arbetsbeskrivningen är tagen från hans text.Enda anpassningen som gjorts är att råvarorna brutits ur Beskrivning och lagts i Ingredienser – i originaltexten är de blandade i löptext.

Ingredienser

  • 100 g riven pepparrot
  • 50 g socker
  • ¼ krm finsalt
  • 100 g inkråm från färskt vitt bröd
  • 2-3 dl grädde
  • 2 tsk ättika
  • Instruktioner

    1. Blanda i en skål pepparrot, socker, salt, brödinkråm och grädde. ( Min anm.: rör till en slät sås ) Tillsätt ättikan i sista ögonblicket.
    2. Serveras till kokt eller stekt oxkött och bär vara kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben