Evas goda köttfärslimpa

Serverar: 8 portioner

Ett alldeles eget recept, som blev mycket lyckat! Mitt tips gör 2 stycken när du likaså håller på, det tar inte mer tid. Frys ner det som blir över, till en annan dag, när du har ont om tid att stå vid spisen.

Ingredienser

  • 1,6 kg köttfärs
  • 2 st lökar
  • 1 fp matlagningsgrädde
  • 2 st ägg
  • 4 - 5 msk kött och grillkrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • flytande smör att ösa över limporna
  • Instruktioner

    1. Hacka och stek löken i smör. Blanda ihop lök och de andra ingredienser med köttfärsen. Gör 2 "limpor". Lägg dessa i en smord ugnsform. Stek i mitten av ugnen i 200 gr ca 50-55 minuter. Ringla flytande smör över "limporna".
    2. Ät tillsammans med rivna morötter, inlagd gurka, potatis och gräddsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    HelenaWihk09 24 juli 2009

    Hej! Jag har gjort den för andra gången nu, såå god.

    lillawe 19 februari 2012

    Hej! Jag ska göra den här varianten många gånger till! Jag hade bara älgfärs hemma så det fick det bli, men den blev mycket saftig och god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben