Ett alldeles eget recept, som blev mycket lyckat! Mitt tips gör 2 stycken när du likaså håller på, det tar inte mer tid. Frys ner det som blir över, till en annan dag, när du har ont om tid att stå vid spisen.
Ingredienser
1,6 kg köttfärs
2 st lökar
1 fp matlagningsgrädde
2 st ägg
4 - 5 msk kött och grillkrydda
salt
svartpeppar
smör
flytande smör att ösa över limporna
Instruktioner
- Hacka och stek löken i smör. Blanda ihop lök och de andra ingredienser med köttfärsen.
Gör 2 "limpor".
Lägg dessa i en smord ugnsform.
Stek i mitten av ugnen i 200 gr ca 50-55 minuter.
Ringla flytande smör över "limporna".
- Ät tillsammans med rivna morötter, inlagd gurka, potatis och gräddsås.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hej! Jag har gjort den för andra gången nu, såå god.
Hej! Jag ska göra den här varianten många gånger till! Jag hade bara älgfärs hemma så det fick det bli, men den blev mycket saftig och god.