Evas havre plättar.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Nyttiga och snabba plättar. Det finns oändligt mycket tillbehör severa till plättarna. Jag brukar äta mina med rårivna äpplen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl standardmjölk
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Knäck äggen i en skål, tillsätt mjölk, havregryn och de båda mjölsorterna. Vispa samman till enjämn smet. Hetta upp plättlaggen med lite smör i varje lagg. Grädda vanliga plättar. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (1)

    magdalena_dahl 23 november 2009

    Lagade dessa plättar till middag i dag men lade till lite kanel i smeten och serverade med rårivna äpplen. Sonen på två år sa:- mea mamma mea... Så en solklar femma från oss i det Dahlska hemmet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben