Evas lök- och ansjovispaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En otroligt god paj. Jag bjöd på den när jag hade symöte. Mina väninnor ville ha receptet.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 6-7 medelstora gula lökar
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 ½ dl riven ost, helst schweiserost
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • Margarin till stekning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Hacka ihop margarinet och mjöl.Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
    3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
    4. Skala och skär löken i tunna skivor. Bryn den i 2 msk margarin och krydda med 1 tsk salt. Bred ut löken i pajskalet.
    5. Skär ansjovisfiléerna i bitar och lägg på dem och osten. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädden och ½ tsk salt. Häll stanningen över pajen.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med en matig sallad.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben