Exotisk räkcoctail med mild ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket gott recept med inspiration från min lärare i skolan.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 papayafrukter
  • 2 avocado
  • 3 kvisttomater
  • Saften från en limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Ädelostsås
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk vatten
  • 3 msk smulad ädelostsås
  • 1 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. 2. Dela papayan och gröp ur kärnorna.. 3. Gröp ur fruktköttet med sked. 4. Dela avocadon och ta ur kärnan. gröp ur avocadon. 5. Skär papayan och avocadon i små tärningar. 6. Klyfta tomaterna och skär bort kärnorna med kniv. 7. Tärna tomaterna. 8. Blanda räkor, papaya, avocado och tomat i en skål. 9. Blanda ner limesaft, olivolja och flingsalt i räkblandningen. 10. Blanda alla ingredienser till ädelostsåsen (mixa alla ingredienser). 11. Läg räkblanningen i coctailglas (djupa talrikar) och häll över ädelostsåsen. 12. Garnera med dill och citron. 13. Servera nybakat bröd till räkcoctailen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pirkko 16 februari 2009

    Jättegod förrätt!!

    lockemicke 16 februari 2009

    tackar (=

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben