Extra kladdiga brownies

Serverar: 24 portioner

Älskar du kladdiga kakor och brownies. Då man ska du absolut smaka denna kakan.

Ingredienser

  • 550 g mörk choklad
  • 225 g smör
  • 3 ägg
  • 2 msk nylagat starkt kaffe
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl bakpulver
  • 1 krm salt
  • 175 g hackade valnötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smörj och klä med bakplåtspapper en form som mäter 20 x 30 cm. Använd en mycket vass kniv och hacka grovt 225 g av chokladen och ställ åt sidan. Smält resten av chokladen med smöret och låt den svalna lite. Blanda i en stor skål ägg, kaffe och socker och vispa lite i taget ner den smälta chokladen. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver, salt, valnötter, vaniljsocker och hackad choklad och häll blandningen i formen. Grädda i 200°C ca 40 minuter eller tills kakan precis blivit fast när man känner i mitten av den. Grädda den inte för mycket, för då blir den mjuka kladdiga konsistensen förstörd. Låt kakan kallna i formen. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bikbok 18 maj 2009

    Klart man måste prova dessa Brownies, låter väldigt gott :) /Qristall

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben