Serverar: 24 portioner
Älskar du kladdiga kakor och brownies. Då man ska du absolut smaka denna kakan.
Smörj och klä med bakplåtspapper en form som mäter 20 x 30 cm. Använd en mycket vass kniv och hacka grovt 225 g av chokladen och ställ åt sidan. Smält resten av chokladen med smöret och låt den svalna lite. Blanda i en stor skål ägg, kaffe och socker och vispa lite i taget ner den smälta chokladen. Vänd ner mjöl blandat med bakpulver, salt, valnötter, vaniljsocker och hackad choklad och häll blandningen i formen. Grädda i 200°C ca 40 minuter eller tills kakan precis blivit fast när man känner i mitten av den. Grädda den inte för mycket, för då blir den mjuka kladdiga konsistensen förstörd. Låt kakan kallna i formen. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.
Klart man måste prova dessa Brownies, låter väldigt gott :) /Qristall