Extra lyxig chokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Jag varken gillar mörk choklad eller kladdkaka men den här chokladkakan verkligen avgudar jag! Underbart god!

Ingredienser

  • 200 g mörk Marabou choklad
  • 3 dl socker
  • 3 ägg (dela gulan från vitan)
  • 2 dl mjöl
  • 200 g smör
  • ströbröd
  • Glasyr
  • 50 g mörk Marabou choklad
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i kastrull (gärna teflon), rör i socker. Ta bort kastrullen från plattan. Separera äggulan från vitan. Rör sedan ned 1 äggula i taget. I med chokladen och låt den smälta samman med de övriga ingredienserna. Rör sedan ner mjölet (försiktigt). Till sist i med de hårt vispade äggvitorna. Häll i smeten i en smord och bröad form gärna med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader - 30 minuter, ej mer kanske lite mindre.
    2. Glasyren: Smält smöret och rör ner chokladen.
    3. Låt kakan kallna, smeta sedan på glasyren.
    4. Servera med t.ex. grädde (vispad) och frysta hallon.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    zotiz 15 april 2009

    Smaskig! Jag tror jag gör den utan glasyr nästa gång, den behövs inte. Jag använde blockchoklad premium (70%) istället för Marbou mörk choklad. Tur jag läste receptet innan så jag delade äggulorna från vitorna innan jag rörde i dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben