Extremt nyttigt mellanmål med lätt-kesella
Lätt-kesella är det nyttigaste man kan hitta i kyldisken. En burk innehåller mer än 30 gram protein, bara 9 gram kolhydrater och knappt något fett. Detta gör det perfekt som ett mellanmål. Tyvärr är den inte god att äta "rå" men det har jag löst åt dig!
Ingredienser
1 burk lätt-kesella
1 apelsin
1 äpple
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm kanel
Instruktioner
- Lägg kesellan i en tallrik, släng på en skvätt vatten och rör om så att kesellan blir lösare i konsistensen - ungefär som naturell yogurt. Blanda i vaniljsockret. Skär äpplet och den skalade apelsinen i små bitar och släng i. Rör runt och toppa med kanel.
- Så gör du ett snabbt mellanmål som har lika delar protein och kolhydrater samt en massa vitaminer. Alternativa varianter är att blanda kesella med lite vaniljsocker och blåbär eller mangobitar (finns i frysdisken). Tina dem i micron först bara.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegott. Hade helt glömt bort att kesella fanns! Åt det med musli förut och sen blev det något att ha i grädden till tårtor och sen försvann det. Äter detta nästan varje kväll när jag är godissugen :-) Fast jag har bytt ut apelsinen mot clementin nu när det varit så goda och så skippar jag kanelen för det kopplar jag med gröt :-)