Fänkålspannacotta med kiwisås och karamellgaller

Serverar: 4 portioner

Byt ut vaniljen i pannacottan mot fänkål. Läckert och supergott! Låt gästerna smaka och sedan gissa vad som är i pannacottan.

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd, 300 g
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 2 msk fänkålsfrön
  • 2 gelatinblad
  • Kiwisås
  • 2 gula kiwi
  • 1 msk florsocker
  • Karamellgaller
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk glykos
  • 8-10 droppar svart hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Ansa och finhacka fänkålen. Lägg den i en kastrull. Tillsätt grädde, socker och fänkålsfrön. Sjud ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Ta kastrullen från plattan och sila gräddblandningen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i grädden. Fördela smeten i 4 portionsformar. Ställ i kylen för att stelna ca 3 timmar.
    2. Kiwisås: Halvera kiwin och gröp ut fruktköttet med en sked. Mixa fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med florsockret till en sås. Mixa inte för länge, då blir det beskt.
    3. Karamellgaller: Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull. Koka på medelvärme till 120-125 grader. Tillsätt hushållsfärgen. Ringla ut smeten till rundlar på ett bakplåtspapper och låt stelna.
    4. Garnera pannacottan med kiwisås och karamellgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben