Päron med kiwisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Perfekt dessert

Ingredienser

  • 4 mogna päron
  • 2 msk citron, pressad
  • 4 kiwi
  • ½ msk färsk ingefära, riven
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Halvera päronen och gröp kärnhuset. Skiva dem tunt men inte hela vägen upp. Lägg samman de skivade halvorna tätt i en form med skalsidan uppåt. Droppa över citronsaften.
    2. Dela och gröp ur kiwin och kör köttet i matberedare. Tillsätt ingefära, socker och vatten. Koka upp kiwisåsen, så att sockret löser sig, och häll den het över päronen. Låt dra i kylen ett par timmar före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben