Färgglad färspaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod, smakrik paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl köttbuljong
  • 1/2 dl mango chutney
  • salt
  • peppar
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • Garnering
  • hackad paprika
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Låt stå kallt en stund. Förgrädda, ca 10 min i 200 grader.
    2. Hacka lök, vitlök och paprika. Stek den tillsammans med färsen, låt fräsa några minuter. Tillsätt chilisås, buljong och mango chutney. Låt detta puttra ihop ca 15 min. Salta och peppra. (Styrka på mango chutney och chilisås får man välja efter tycke och smak.)
    3. Fördela färsen i pajskalet. Vispa samman äggen med creme fraiche. Strö ost ovanpå färsen och häll över äggstanningen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min, eller tills äggstanningen har stelnat.
    5. Garnera med hackad paprika (antingen rå eller brynt) i olika färger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben