Färgglad falukorv med spaghetti

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hela tillagade grönsaksbitar kan skrämma vissa barn. För att inte förlora grönsakernas alla vitaminer kan man tillsätta zucchinin och auberginen i steg två och mixa alla grönsakerna i såsen. Mycket näring, inget gnäll.

Ingredienser

  • 550 g Scan falukorv av Rapsgris
  • 2 st paprikor, gärna röd och gul
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Ev. 1 tsk sambal badjak
  • ½ zucchini
  • ½ aubergine
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • Instruktioner

    1. 1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. 2. Skölj och skär paprikan i små bitar, koka upp grädde, buljong och ev sambal badjak om ni vill ha lite hetta 3. Koka 10 min och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär falukorv, zucchini och aubergine i kuber (ca 5 cm) och stek tillsammans i lite rapsolja och vänd ner i paprikasåsen. 4. Servera såsen med nykokt spaghetti och gärna några drag från svartpepparkvarn.
    2. PS. Att steka i rapsolja förstärker den härliga rapssmaken i korven. DS

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben