Färgglad kasslergryta

Serverar: 4 portioner

En färgsprakande gryta med mustig och god smak. Är tiden knapp, så är denna gryta ett väldigt bra alternativ.

Ingredienser

  • 200 g kassler
  • 4 skivor sidfläsk
  • 3 chorizor
  • 2 askar körsbärstomater, á 250g
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • Saft och strimlat skal av 1 apelsin
  • 8 jordärtskockor
  • 2 morötter
  • 16 steklökar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis eller pasta
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tärningar, sidfläsket i bitar och korven i skivor. Fräs det i en gryta under omrörning. Skiva morötter och jordärtskockor.
    2. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, apelsinsaft och -skal, jortsärtskockor, morötter och steklökar. Låt det hela sjuda sakta ca 20-30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
    3. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller pasta.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben