Färgglad kasslergryta med ostkräm

Serverar: 4 portioner

Hittade det här i mina samlingar.

Ingredienser

  • 6 potatisar, ca 500 g
  • 6-8 chalottenlökar
  • 2 morötter
  • 5 dl köttbuljong (tärning)
  • + vatten)
  • 1 stånd broccoli, ca 250 g
  • 1 gul paprika
  • 400 g kassler
  • 1-2 msk hackad timjan
  • Ostkräm
  • 1 dl kesella, 10%
  • 1 dl riven, lagrad ost tex
  • Wästgöta Kloster
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1-2 msk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala och halvera eventuell löken. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i potatisen, lök och morötter och låta koka ca 5 minuter under lock.
    2. Skölj och bryt broccolin i små buketter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär kasslern i stavar. Lägg broccolin, paprikan och kasslern i grytan och låt koka ytterligare ca 5 minuter under lock
    3. Blanda samman kesella med osten och nötterna. Smaka av med salt och peppar.
    4. Srtö timjan över kasslergrytan och servera med ostkräm och bröd.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben