Färgglad kasslergryta med ostkräm

Serverar: 4 portioner

Gör en fruktsallad med tex glass som dessert.

Ingredienser

  • 6 potatisar, ca 500 g
  • 6-8 charlottenlökar
  • 2 morötter
  • 5 dl köttbuljong
  • Broccoli, ca 250 g
  • 1 gul paprika
  • 400 g kassler
  • 1-2 msk hackad timjan
  • Ostkräm
  • 1 dl kesella
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. skala och halvera eventuellt löken. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i potatis, lök och morötter, koka ca 5 min under lock.
    2. Skölj och bryt broccolin i små buketter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär kasslern i stavar. Lägg broccoli, paprika och kassler i grytan och koka ytterligare 5 min. Strö över timjan.
    3. Blanda samman kesella med ost och nötter, i en skål eller liknande. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ostkrämen och bröd.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben