Färgglad laxsallad.

Serverar: 4 portioner

Smalmat med smak.

Ingredienser

  • 500 g rengbågs- eller laxfilé
  • 3/4 tsk salt
  • Lite svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 stora apelsiner
  • 2 stora tomater
  • 1 kruka ekbladssallad
  • Olivolja
  • Dekorering
  • Basilika eller ärtskott
  • Instruktioner

    1. Plocka bort benen ur laxen och skär fisken i tunna skivor på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Ställ plåten på den övre falsen i 225 grader varm ugn, ca 5 minuter.
    2. Skär ca 1/4 av den ena apelsinen och pressa saften över laxskivorna. Skala den andra biten och den hela apelsinen och skiva fruktköttet.
    3. Hårdkoka äggen ca 8 minuter. Låt dem kallna, skala och skiva dem.
    4. Skär också tomaterna i skivor. Riv salladen och bred ut den på ett fat. Placera övriga ingredienser prydligt ovanpå. Stänk över olivoljan.
    5. Dekorera med basilika eller ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben