Färgrik potatissallad

Serverar: 4 portioner

Har du en gång smakat denna goda och nyttiga potatissallad så gör du den om och om igen!

Ingredienser

  • 6 hg potatis av fast sort
  • 2 krm salt
  • 2 dl naturell youghurt
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • 1/4 msk dijonsenap
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 8 - 10 cm purjolök
  • 3 dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisarna ordentligt och skär dem i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen kallna. Potatisen kallnar snabbare om du sätter ner hela kastrullen i kallt vatten.
    2. Häll youghurten i en stor skål. Tillsätt vinäger och senap. Skölj och strimla selleri och purjolök och blanda ner tillsammans med den finhackade dillen. Spara några dillvippar till garnering.
    3. Vänd försiktigt ner potatisen i såsen så att allt blandas väl. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben