Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar som du steker eller grillar. Rödbetorna ger en god sötma och den matiga salladen är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 dl bulgur
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 6 tomater
  • 2 selleristjälkar
  • 2 avokador
  • ½ dl hackad kruspersilja
  • 1½ msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • Olja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Finhacka de inlagda rödbetorna.
    2. Blanda färs, äggulor, rödbetor, dijonsenap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 4 tjocka biffar. Stek dem 2-4 minuter per sida i 1 msk olja i en stor stekpanna.
    3. Skär tomaterna i grova bitar. Skär stjälksellerin i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadon. Skär den i grova bitar.
    4. Blanda tomater, selleri, avokado och persilja i en skål tillsammans med vinäger, 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Vänd ner bulgurn.
    5. Servera biffarna med salladen.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben