Färskpotatissallad med jordgubbar och kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En stor matig sallad är härlig sommarmat. Servera från ett generöst fat och variera med tillägg som hyvlad parmesanost, smulad fetaost eller stekt halloumi.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 1 l jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 påsar blandad sallad (160 g, t ex ruccola, machésallad, rödbetsskott)
  • 200 g sparris eller sockerärter
  • 4 kycklingbröstfiléer (ca 500 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön, svarta och vita
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen. Låt den ånga av och dela eventuellt i bitar.
    2. Rensa och halvera jordgubbarna. Rör ihop vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar. Skölj salladen.
    3. Koka sparris eller sockerärter lätt i saltat vatten och kyl i kallt vatten. Varva allt på ett fat.
    4. Stek kycklingen i olja. Strö över sesamfröna när kycklingen nästan är färdigstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben