Färspaj med ananas

Jättegod köttfärspaj. Använd gärna färsk ananas, mycket godare än ananas i burk.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 grovriven morot
  • 1 grovriven palsternacka
  • 1 dl mangochutney
  • 2 msk kalvfond, konc
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpurè
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dekoration
  • Färsk ananas
  • Ev persilja
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas.
    3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i kylen, ca 30 minuter. Ta ut pajformen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    4. Bryn färs och lök i olja i en stekpanna tills färsen är smulig och löken är blank och genomskinlig. Tillsätt morot, palsternacka, mangochutney, kalvfond, salt och peppar. Smaka av. Lägg färsröran i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, crème fraiche och tomatpuré. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.
    5. Dekorera med färska halva ananasskivor och ev persilja. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben