Falafel

Vem har sagt att man måste fritera falafel? Det går lika bra att steka!

Ingredienser

  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 krm harissa eller sambal oelek
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 msk Arla smör-&rapsolja
  • Instruktioner

    Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

    Liknande recept

    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk falafel
    Ett mycket bra recept från en av våra medlemmar!125 g kikärter, blötla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben